ESCUCHA RADIO SELE

http://tunein.com/tuner/?StationId=9363&

viernes, 11 de noviembre de 2011

Mal tràngol per a l'asturià als mitjans de comunicació

Mal tràngol per a l'asturià als mitjans de comunicació

viernes, 04 de noviembre de 2011, 12:00:00Ir al artículo completo
Les dues darreres setmanes han dut males notícies per a la llengua asturiana en l'àmbit dels mitjans de comunicació. Com ha estat passant recentment a la veïna Galícia, on diverses capçaleres en paper i digitals han hagut de plegar, la llengua pròpia del territori està patint una regressió mediàtica, en el cas d'Astúries en l'àmbit radiofònic.
La principal víctima d'aquest mal moment ha estat Radio Sele, que al final del passat octubre va ser obligada a suspendre les seves emissions a través de l'FM. Segons va informar la pròpia emissora, la direcció de Comunicacions del ministeri d'Indústria espanyol ha decidit que Radio Sele havia de tancar perquè no estava emetent de forma legal. Segons explica el digital asturià Aruelu, Radio Sele, que emet des de 1986 i era l'única ràdio amb el 100% de la seva programació en asturià, havia rebut una llicència l'any 1998. Més tard, però, l'executiu socialista de Vicente Álvarez Areces va canviar les condicions de la concessió de la llicència amb caràcter retroactiu. Ara, el govern espanyol ha decidit obligar l'emissora a complir amb decisió de l'executiu Areces.
L' emissora ha anunciat que no es dóna per vençuda i que continuarà donant servei als seus oients, aquest cop només a través d'internet.
I pocs dies després que es conegués el tall de les emissions per FM de Radio Sele, Les Noticies informava que la radiotelevisió pública asturiana, RPA, està a punt de deixar d'emetre un dels programes que fins ara es feien en asturià. Es tracta de l'espai esportiu ¡Acuto!, que es veurà per últim cop al final de l'any.
La major part de la programació de la ràdio i la televisió pública d'Astúries s'emet en castellà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario